#dPAvideo: Deliveroo deed het met Humo

Je hebt ze ongetwijfeld al door de stad zien 'vlammen' op hun fiets: de take-awaykoeriers van Deliveroo. In januari werkte dit hippe merk met Humo een wedstrijd uit die volledig live op Facebook liep. Benieuwd naar het resultaat? 

Als er al een vraag is die de nekharen van iedere hardwerkende Belg doet rechtkomen, dan is het toch wel 'wat eten we vanavond?'. De winnaar van deze wedstrijd hoefde zich een jaar lang geen zorgen meer te maken over deze vraag. Eind januari toonde Humo via deze livestream op Facebook de locatie waar 1000 euro Deliveroo-credit te rapen viel, goed voor een jaar gratis eten aan huis bezorgd. De opdracht was simpel: de plek raden en je er zo snel mogelijk heen reppen. De eerste twee personen die aankwamen op de geheime locatie (het MAS in Antwerpen) mochten het tegen elkaar opnemen in een wedstrijdje om ter snelst een hamburger 'opfretten'.

 

Match made in heaven 

"Antwerpen is een ongelooflijk toffe stad. We zijn er al bijna een jaar aanwezig. Humo heeft ook een sterke positie in Antwerpen, dus die match was gewoon made in heaven", vindt Julie Bervoets. Zij is marketing associate bij Deliveroo en ook de verantwoordelijke van deze campagne. In onderstaande video vertelt ze hoe ze de samenwerking met Humo heeft ervaren. 

Een wedstrijd organiseren en er een stevige prijs tegenaan smijten, allemaal goed en wel, maar het doel van deze actie was natuurlijk awareness creëren. Door van 24 tot 28 januari alle Humo-kanalen in te zetten (magazine, website, social media, e-mail) kon de wedstrijd niet onopgemerkt voorbijgaan. Resultaat van de Facebook-livestream? Een engagement van maar liefst 42 000 users. 

Deze case toont vooral hoe adverteerders op een creatieve manier de Humo-community kunnen aanspreken, iets wat we bij Humo en de Persgroep Advertising alleen maar toejuichen. Wil je graag meer weten over campagnes die je met Humo kunt uitwerken? En wat zoal mogelijk is? Stuur me dan zeker een mail

 

Lees meer over:

Auteur: Sylvia De Nijs

Reactie toevoegen