De Persgroep Advertising, JBC en These Days lanceren 'shoppable' video's op nieuwe kanaal ninashopt.be

Na het succesverhaal van Nina kookt lanceert de Persgroep Advertising samen met JBC een nieuw online platform: Nina shopt.

De eerste partner die modetips zal geven op dit gloednieuwe kanaal? Medeoprichter JBC met zijn ‘shoppable’ video’s. Nina-lezeressen kunnen items uit de modevideo’s aanklikken en komen zo rechtstreeks op de webshop van JBC terecht. Deze campagne is het resultaat van een nauwe samenwerking tussen BrandTales (de creatieve cel binnen de Persgroep Advertising), JBC en het reclamebureau These Days dat instaat voor de productie van de video’s. Doel van dit digitale project: met sterke, inspirerende en praktische content meerwaarde creëren voor de surfer zodat doorklikken naar de webshop onweerstaanbaar wordt.

Karen Hellemans (CMO JBC): “Ik vind het heel interessant dat wij als adverteerder founding partner zijn en mee aan de startstreep staan van een nieuw mediakanaal. Native partnerships, awareness creëren en samen een verhaal brengen, dát is de toekomst. Want in het licht van het digitale salesverhaal geloof ik dat je als merk echt een verhaal moet vertellen. Ik bekijk de shoppable video als een service, eentje die je moét leveren aan je klant. Bij JBC heerst echt de cultuur 'klant, klant, klant'. Dat onmiddellijke van de shoppable video is voor ons een verlengstuk van het vanuit de klant denken.” 

Erwin Jansen (CEO These Days): “These Days gelooft sterk in storytelling en storydoing. Daarom gaan we steeds op zoek naar verrassende content formats over verschillende media en kanalen heen. Als we dit op ninashopt.be kunnen doen met een complementaire partner als de Persgroep Advertising en een ambitieuze klant als JBC, is succes gegarandeerd. Ik kijk dan ook erg uit naar de eerste reacties en resultaten!”

Lot Cruysbergs (Brand Strategist BrandTales): “Als uitgever voelen we haarfijn aan welke content werkt en welke niet. Vanuit die redactionele expertise, zowel in print als online, proberen we met heel kwalitatieve content de steeds evoluerende behoefte van de consument te matchen met de objectieven van een merk. Met het LIDL-project op Nina kookt hebben we al bewezen dat we sterke videoproducties maken die hun effect niet missen. Op gebied van styling en tone of voice gieten we ook over het project met JBC onze typische NINA-saus.
 

Benieuwd naar de eerste twee video’s? Die kan je alvast bekijken op ninashopt.be.

Meer info? Contacteer lot.cruysbergs@persgroep.be of liesbeth.van.cauwenbergh@persgroep.be.